neděle 19. dubna 2015

Zpráva z vyjížďky - duben 2015

Dubnová vyjížďka opět navazovala na brevetu předchozí den, která ovšem tentokrát končila až po půlnoci. V zájmu dostatečného spánku se tedy konala až odpoledne. Sešli jsme se tedy v jednu odpoledne u lodi v Komárově. Sešlo se nás šest. Ifča s Milanem se rozhodli se projet v lepším počasí a lehčím terénu než co zakusili včera na prvních cca 52km brevety, které jeli v kopcích a proti ledovému větru. Radek se jel s námi projet, i když včetně pomocných navigačních smyček včera zajel 316km pod 16 hodin v těch kopcích a tom ledovém větru. Bety přijela dopoledne vlastní silou z Bučovic do Brna. Zbylí dva jsme byli čerství.
Ven z Brna jsme se vydali podél Svratky. Stezka byla po jedné odpoledne celkem dobře průjezdná, žádné extrémní davy lidí. U soutoku se Svitavou jsme přejeli přes most, protáhli se kolem bruslařské dráhy k Olympii a jeli kolem jejích parkovišť. Důvodem bylo neriskovat vracení se zpátky k soutoku, kdyby se nedávno zavřený most přes Svratku mezi Modřicemi a Olympií ukázal být neprůjezdný. Jak jsme se blížili ke křižovatce na jižním konci Olympie, přijeli nám nějací cyklisté zprava, takže most zřejmě průjezdný byl.
Pokračovali jsme na jih a většinu času nám svítilo sluníčko. Cesta uběhla hladce a s jednou pauzou pod Rebešovicemi jsme brzy překonali Rebešovický kopeček i proticyklistické štěrky Opatovic a dojeli do Židlochovic. V tu chvíli bylo relativně teplo, tak jsme se usadili v zahrádce vedle svých kol a dali si pořádný pozdní oběd.
O hodinu a půl později už nikomu teplo nebylo, sluníčko už bylo víc za mrakem než ne a studený vítr byl najednou dost cítit. Tak jsme po startu trošku přidali na tempu a jeli proti větru i mírnému výškovému rozdílu zpátky do Brna jen o chlup pomaleji než tam.
V Opatovicích se odpojil Radek, který už měl svůj Oceláč naložený všemi věcmi co si na něm v pátek přivezl do Brna a vyrazil směrem k domovu. Se vším dohromady musel včetně pátku asi do dnešního večera najet něco k pěti stovkám kilometrů.
Zbylo nás pět a pokračovali jsme zpátky k domovu. Pokud paměť slouží, tak tato část dnešního výletu zaznamenala příjemné prvenství: účastnic jelo víc než účastníků :-). Odchylku od trasy tam jsme měli u Olympie, kde jsme projeli rozkopaný most a napojili se zahradnického obchodu na jižní konec cyklostezky podél Svratky. Tentokrát tu byl mnohem hustší provoz a kolona pěti lehokol jedoucích kolem 15 - 17km/h ho asi nikomu nezjednodušovala. Až na jednoho žiletkáře nás ale nikdo nepředjížděl neslušně (t.j. nacpat se mezi nás a chodce, kterým se slušně vyhýbáme obloukem) a i přes časté brždění do rychlosti chůze jsme se nakonec bez potíží dostali zpátky na místo srazu v Komárově. Tady jsme výlet oficiálně ukončili v 17:40 a vydali se každý svým směrem.
Výlet se líbil, byl příjemný a nízké teploty nedokázaly zkazit náladu.

Kompletní fotogalerie je zde.
Děkujeme všem za účast a těšíme se na shledanou při květnové vyjížďce.
Za Brnobent
Jirka

Žádné komentáře:

Okomentovat