úterý 28. října 2014

Zpráva z vyjížďky do Ivančic - říjen 2014

Letošní říjnovou vyjížďku Brnobentu jsme naplánovali na státní svátek 28 a trasu do Ivančic. Oboji jsme splnili do puntíku. Ale nepředbíhejme.

Na předstart do Maloměřic dorazil jako obvykle Radek po ose z Bedihoště. I přes mlhy a občasný led stihl dojet ještě s dostatečnou rezervou na čaj. Po půl deváté jsme vyrazili, teplota 1st C a oblačnost nebyla moc pozitivní, ale celkem ostrým startem jsme se zahřáli dostatečně.

Na místo oficiálního startu k Rondu jsme dojeli v dostatečném předstihu v 8:50. Do vypršení povinné akademické čtvrthodinky bylo nezvykle mnoho času, tak jsme se museli trochu přiobléci. Jemně po deváté dorazil Petr z Uherskohradišťska po ose z Brněnského nádraží.

Teplota sice začala velmi mírně stoupat, ale i tak jsme si museli dát ostrý start číslo 2, kterému ještě pomohl kopec na sídliště Bohunic. Pak jsme pokračovali přes Ostopovice na první pitstop na vršku za Střelicemi. Tempo vzhledem ke skladbě jezdců bylo spíše svižné. Přece jen jsme se přijeli projet a ne pokecat na každé zastávce. Dále jsme pokračovali zvlněnou krajinou částečně s mlhou na Radostice a Prštice. Tady poprvé za mraky bylo vidět slunce, což slibovalo přece jen nějakou změnu.

Trasa Silůvky – Moravské Bránice byla již více frekventovanější, ale nebylo to nic, co by nešlo přažít. Jen kvalita děr v asfaltu je v těchto končinách, řekněme nadprůměrná. Do Ivančic jme dorazili něco po jedenácté. Projeli jsme soustavou náměstí a nakonec vybrali restauraci Hotelu u Černého Lva. Zde jsme si v nekuřácké části, oddělené důmyslnými lítacími půldveřmi, dali vcelku chutný oběd a doplnili hladinu tekutin. Kupodivu jsme byli se vším hotovi přesně ve dvanáct, což jsme i zaregistrovali dle zvonů věže na kostele.

Ráno nasazené tempo jsme opět rozjeli na zpáteční cestě směrem na Silůvky , kde jsme odbočili na Ořechov a dále na Nabovidy a Moravany. To už bylo v podstatě stále za krásného slunečného počasí, jen teploty šplhaly nahoru velmi pomalu. Petr potřeboval „stihnout“ vlak, a tak jsme po překročení ulice Vídeňské s využitím podchodu nasadili opět tempo přes naši oblíbenou cyklotrasu č. 4 z Olympie až k Rondu a poté přímo na nádraží. Celkem zpět něco kolem 35km za hodinu a tři čtvrtě, nebylo úplně ležérně, ale nikdo ze zúčastněných neprotestoval.

Petr měl dostatečnou rezervu na vlak, a prohlásil, že se jde ještě projet. Já s Radkem vyrazil směr Maloměřice, kde jsme byli těsně po druhé a tak měl Radek dostatek času ještě dojet domů.
Děkuji všem zůčastněným za pěknou vyjížďku, a trochu se omlouvám za celkové svižnější tempo, jež bylo dáno hlavně skladbou jezdců.


Za Brnobent
nink


Žádné komentáře:

Okomentovat