sobota 18. října 2014

Coffeeneuring Challenge - Sedm kaváren v šesti víkendech

Trochu se zpožděním oproti loňsku je tu letošní vydání Coffeneuringu. Pravidla zůstavají stejná, mění se jen datumy. Výhodou letošního termínu je, že v něm jsou dva státní svátky. 
Někteří z Vás jsou možná již obeznámeni s pojmem "randonneuring" (pokud ne, tak třeba zde: http://en.wikipedia.org/wiki/Randonneuring). To je aktivita převážně na jaro a léto, s velkými dávkami kilometrů ne zcela triviálními rychlostmi. Jako podzimní protiváhu a způsob relaxace po takové intenzivní sezóně vymysleli někteří zámořští kolegové Coffeeneuring Challenge - jízdy, kde "medaile" jsou za pohodovou jízdu do kavárny a povalování se v kavárně. Rozhodli jsme se je napodobit. 
Duchu akce odpovídá i duch její organizace. Velmi neformální, velmi uvolněná, pravidla benevolentní, ceny symbolické. Hlavně žádný stres. 
Tak tedy k pravidlům hry, která jsou jen českým překladem (a úpravou pro české podmínky) z http://chasingmailboxes.com/2012/10/01/2nd-annual-coffeeneuring-challenge-7-shops-6-weekends/ :

1. Jeďte na kole do sedmi kaváren od 25.10. do 30.11. (UPDATE: počítají se všechny podniky, které nabízejí sortiment jako kavárna a šly by použít jako kavárna. Název může být cukrárna nebo třeba restaurace, ale pokud nabízejí posezení, více druhů kávy, čaje a čokolády jako kavárna, lze takový podnik uznat jako navštívenou kavárnu.) 
2. Počítají se pouze jízdy v sobotu, v neděli nebo ve státní svátky. Výjimky jsou: 
  • a) máte práci, která se neřídí pracovními dny (např. směnný provoz 24/7). V tom případě jeďte v den, kdy máte volno. 
  • b) jste-li v důchodu, vyberte si dva dny v týdnů, které se vám líbí, prohlašte je za svou "sobotu" a "neděli" a držte se jich pro všech 7 jízd. 
3. Počítá se jen jedna kavárna za den (i když zastavíte ve více, vyberte si do reportu nejhezčí) a maximálně dvě za víkend (i když je víkend díky státnímu svátku třídenní). 
4. Musíte napsat krátkou zprávu z každé jízdy, která musí obsahovat: 
  • 1. kde jste byli (adresu, webovou adresu, kuřácké/nekuřácké prostory, parkování kol)
  • 2. datum 
  • 3. co jste si tam dali 
  • 4. pár detailů jaká byla jízda 
  • 5. kolik km
5. Musíte udělat fotku, nadepsat ji a podat jako důkaz, že jste byli v kavárně na kole a dali si tam něco. 
6. Počítá se kafe, čaj, horká čokoláda. (rádi přijmeme návrhy na další teplé podzimní kavárenské nápoje)
7. Coffeeneuring jízdu nelze kombinovat s jinou organizovanou jízdou, jako jsou brevety, cyklojízdy městem a jiné organizované výlety - zastávka v kavárně během nich se nepočítá. Coffeeneuring jízdu lze kombinovat s jízdou na kole na nákup, do kina nebo jinou dopravní/užitnou cyklistikou. (Je možné jet Coffeeneuring jízdu po skončení organizované jízdy jako samostatnou záležitost ve stejný den.)
8. Musíte jet celkem aspoň 3km, ale maximum omezené není. Kdo chce, ať jede třeba 150km na kafe. 
9. Nejsou žádná geografická omezení. 
10. Musíte navštívit 7 různých kaváren, můžou však obsahovat různé kavárny jednoho řetězce kaváren. 
11. Deadline pro podání zpráv z jízd je půlnoc na konci pátku 5.12.2014
12. Zprávy podávejte na email hebi "smotaná ryba" email "tečka" cz. Do předmětu dejte Coffeeneuring. Zpráva může mít formu blogu, facebookové galerie, galerie na rajčeti a podobně. Stačí fotky s textem obsahujícím příslušné informace v popisku. Není problém připravit pdf s textem a fotkami. Může být i přímo email s textem a přiloženými fotkami. 
13. Posílejte všech 7 jízd naráz, ne postupně po každé jízdě. 
14. Jména (případně pseudonymy) těch, kdo úspěšně zvládnou celou výzvu (7 jízd při dodržení pravidel), uveřejníme na tomto blogu. S jejich souhlasem pak i jejich fotky s popisky. Pak se pokusíme vybrat vítěze a předat mu symbolickou cenu, třeba poukázku do nějaké kavárny
Kdo si přečte původní pravidla (odkaz výše), najde jich 16, jenže u nás Columbus Day ani Veterans Day neslavíme...
To je vše, jakkoliv se to zdá být spousta pravidel, je to vlastně velmi jednoduché. Přejeme příjemnou zábavu a těšíme se na Vaše zprávy. 

Žádné komentáře:

Okomentovat