středa 30. října 2013

Zpráva z vyjížďky - říjen 2013

Říjnová vyjížďka se trochu překvapivě těšila ještě lepšímu počasí než ta v září. Už ráno bylo poznat, že po nočním dešti všechny mraky rychle mizí a vylézá sluníčko. Výlet začal ještě před oficiálním startem už v Maloměřicích, kde se sešlo hned šest účastníků a vyrazili na sraz u Ronda spolu. Tam se přidali další dva na lehokolech a jeden vzpřímeňák zvědavý hlavně na velomobil.

V obvyklých 9:15 jsme vyrazili po nejprofláknutější brněnské cyklostezce podél Svratky na jih a drželi se jí až na konec k Modřicím. Mokré listí klouzalo jak sníh a jako jediný vícestopý se tím velomobilista dobře bavil když zkoušel, jak ochotně jeho Quest půjde do smyku. Ostatní na jednostopých strojích museli opatrně. Nejšílenější úsek jako obvykle na podzim představovala jemným bahýnkem pokrytá asfaltka mezi poli za Modřickou ČOVkou.

Vše se ale obešlo bez pádu a po krátké pauze jsme už zdolávali kopeček přes Rebešovice. V Rajhradicích se odpojil jeden účastník, který nechtěl jet celou trasu. Ostatní pokračovali za stále krásnějšího počasí přes Otmarov na Telnice a Sokolnice. Tam nám vlakové závory roztrhly výpravu na dvě části a navíc do kopce jel každý jinak rychle, takže dlouhé stoupání s výhledem na radar si užíval každý sám. Na kopci jsme se pak všichni sešli a společně dojeli k cíli výletu - Mohyle míru nad slavkovským bojištěm.

Po krátké obhlídce památníku jsme se občerstvili v místní kavárně. Pak už byl čas užít si rychlý sjezd do Prace, kde to chvíli jelo i 70km/h. Ponětovice a Šlapanice utekly jako nic a už jsme byli v Bedřichovicích, kde se odpojil velomobil neb jeho majitel spěchal domů. Zbylých šest lehokol a jedno mtb pokračovali přes Podolí do Líšně, kde byl na náměstí Karla IV. vyhlášen oficiální konec jízdy. Jezdec na horáku se odpojil a vydal domů, ale všech šest účastníků na lehokolech se shodlo, že nejraději pojedou do Bílovic a pokračovali spolu. Po velmi výživném stoupání nad Klajdovku následoval příjemný sjezd lesem do Bílovic.

V Bílovicích se už skupinka definitivně rozpadla. Tři se vydali směr Obřany a k domovům, jeden napřed chtěl jet přes Kanice a Řícmanice směr Prostějov, ale nakonec dohonil a předjel zbylé dva v Adamově, že si dá delší trasu.
Výlet se vydařil nádherně a počasí s 19°C na konci října bylo prostě neuvěřitelné. Děkujeme všem za účast a těšíme se na shledanou opět v listopadu.
Kompletní fotogalerii najdete zde: http://hebi.rajce.idnes.cz/Brnobent_-_vylet_28.10.2013

2 komentáře:

  1. Článek resp. autor článku opět nezklamal, jsem ráda, že jsem jela, výlet se opravdu vydařil:)

    OdpovědětVymazat
  2. Pekne, vystizne, dekuji za clanek, nink.
    Jemne k foceni, nejak jsem zjistil ze nejlepe si mi asi foti z hurricanu kvuli jeho kompaktnosti ale i agilite podobne ocelacum, z questu to neni spatny ale je tam porad nejak moc nejakych divnych zlutych pixelu...
    asi budu muset hurriho protahnout opet osobne....

    OdpovědětVymazat