pondělí 30. září 2013

Zpráva z vyjížďky - září 2013

Zářiová vyjížďka se vydařila. Ráno bylo dost chladno, ale celý den bylo pěkné počasí. Sešli jsme se v hojném počtu osmi lehokol a jednoho upwrightu zvědavého na lehokola.
Na této stránce Vyškovského Deníku se sice tvrdí, že nehoda vlaku s dodávkou v Křenovicích nezpůsobila vážnější potíže, ale Brnobent na to má jiný názor. Na startu nám kvůli tomu totiž chybělo jedno lehokolo.
Rans X-stream si cestou na start prořízl o rozbitou pivní láhev svůj Primo Comet a musel lepit, ale na sraz dorazil i tak v 9:10. Po obvyklé akademické čtvrthodince jsme tedy v 9:15 vyrazili na plánovanou trasu. V Komárově se jeden z organizátorů odpojil a vrátil se na Hlavní nádraží, kde v 9:48 vyzvedl zbývající účastnici dorazivší dalším vlakem, kterému už naštěstí nikdo do cesty nevjel.
V Ořechově jsme se všichni opět sešli, dali si čaj a povozili se na cizích kolech, většinou na Ransu. Přece jen americká lehokola si u nás člověk nevyzkouší často.
Z Ořechova jsme pokračovali pěkným lesním sjezdem do Střelic, podnikli další marný pokus objevit hospodu, která by nám uvařila oběd a pokračovali směr Ostopovice. Před Ostopovicemi jsme zastavili s úmyslem srazit skupinku dohromady před hledáním jídla v Ostopovicích. Teprv poslední přižíždějící si všimli, že stojíme u směrové cedule na penzion a restauraci Podskalní mlýn. Jeden účastník už spěchal domů, ale ostatní se rozhodli zajet si tam na jídlo.
Po pozdním obědě jsme pak přes Ostopovice dojeli do Brna. Původní plán odchýlit se od plánované trasy a vyhýbat se stoupání ke krematoriu jízdou po Traťové a do Horních Heršpic na cyklostezku selhal na vytrhaných silnicích, takže nakonec jsme se kolem krematoria projeli, sjeli podél šaliny po jedné z nejlépe utajených cyklostezek v Brně a v zápětí dorazili zpět k Rondu.

Navzdory mrazivému ránu a silnému větru se výlet vydařil. Děkujeme všem za účast a těšíme se na shledanou na další jízdě v říjnu.
Kompletní galerie zde: http://hebi.rajce.idnes.cz/Brnobent_-_vylet_29.9.2013

1 komentář:

  1. Krásné fotky, výlet se opravdu vydařil a těším se na další, tentokrát se snad i já vejdu do akademické čtvrthodinky :)

    OdpovědětVymazat